Hvorfor bruge Photoshop Elements?

 


 

Der findes mange programmer, der kan bruges til at gøre det gode foto bedre.

 

Professionelle og ambitiøse amatører bruger Adobe Lightroom og Adobe Photoshop samt tilhørende plug ins, som er små programmer, der kan løse specifikke opgaver. Photoshop koster en bondegård eller ca. 1.200 kr. årligt i abonnement. Der til kommer prisen for plug ins. Det løber op!

 

Vi andre, der ikke har en fotograf- eller grafisk uddannelse i rygsækken og skal leve af det eller er knap så ambitiøse, kan nøjes med mindre, og efter min mening er Elements et godt valg. Som navnet antyder er Adobe Elements en del af Adobe Photoshop.

  • Det er let at finde bøger om Elements - også på dansk - endda på biblioteket.

  • Der er mange videoer med instruktioner på nettet - nogle er på  dansk - de fleste er på engelsk. Søg på YouTube.

  • Gratis er programmet ikke, men dog i den overkommelige ende.

  • Picasa og andre gratis programmer er et godt valg i en snæver vending, men det er begrænset, hvad man kan lave.

  • Nyere smartphones og tablets kan også lave lidt redigering, men .....

  • Photo Filtrer, som er et gratis open source program er glimrende, men da de fleste sværger til Adobe, Corel Draw, Paint Shop m.fl., er det til disse programmer, der laves bøger og videoer. Adobe er førende.

 

Ældre Sagens EDB-bande har i samråd med biblioteket valgt, at det er de mest udbredte programmer, der skal være til rådighed på bibliotekets pc'ere.

 

Kunne man så ikke have lagt nogle af de gratis programmer på bibliotekets maskiner? Jo, det kunne man da, men i praksis ville det blive noget bøvl at skulle være instruktør i anvendelsen af flere programmer til den samme opgave, og det ville kræve en enorm forberedelse og viden af de frivillige instruktører at mestre flere programmer.

 

Altså: Det er Adobe Photoshop Elements 13, vi bruger på dette kursus. Har du tidligere versioner, er du også godt kørende. Jeg skiftede fra version 9  til version 13, da dette kursus skulle tilbydes.

 

I gamle dage kunne man "låne" sig frem til et program - lovligt var det ikke. I dag kan man kun installere et program én gang, og det er fair nok. Det koster mange penge at udviklet et program, og der er kun brugerne til at betale. Kan du finde 6-900 kr. i dit budget, anbefaler jeg, at du køber Adobe Photoshop Elements.

 

Køb ikke Adobe Photoshop Elements upgrade. Upgrade betyder, at du skal have en tidligere version installeret på din computer.

 

Er du usikker på at installere et ny program, kan Ældre Sagens PC-hælp mandage kl. 13 - 15 være behjælpelig.

 

/-ek